• Menu stołówki

      JADŁOSPIS 29.11.- 03.12.2021

                         

         PONIEDZIAŁEK

         ZUPA ŻUREK Z ZIEMNIAKAMI

      SPAGHETTI Z SOSEM BOLOGNESE KOMPOT WODA

       

         WTOREK

       ZUPA  ROSÓŁ Z LANYMI KLUSECZKAMI

      UDKA W JOGURCIE I ZIOŁACH Z PIECZONYMI TALARKAMI SURÓWKA Z MARCHWI  KOMPOT WODA

       

       

         ŚRODA 

        ZUPA  SZCZAWIOWA Z JAJKIEM I  ZIEMNIAKAMI

      RACUSZKI DROŻDŻOWE Z SEREM I JABŁKIEM KOMPOT WODA

             

        CZWARTEK

         ZUPA  KREM Z DYNI Z KULKAMI PTYSIOWYMI

      KOTLET  SCHABOWY ZIEMNIAKI SURÓWKA Z KAPUSTY PEKIŃSKIEJ KOMPOT WODA

                                

         PIĄTEK 

       ZUPA  POMIDOROWA Z MAKARONEM

       PALUSZKI Z MIRUNY ZIEMNIAKI KAPUSTA KISZONA KOMPOT WODA  

       

       

       

       

                  CENA OBIADÓW NA GRUDZIEŃ

                   PEŁNY OBIAD     11zł x 15 dni =165zł.                                   

                   TYLKO  ZUPA         3złx 15 dni =  45zł.                                   

                    TYLKO II DANIE  10zł x15 dni = 150zł.                                  

      Szanowni Rodzice,
      zamawianie i płatność za posiłki online-pełna instrukcja wysłana przez Librus

      Wszystkie posiłki przygotowuje doświadczony personel w szkolnej kuchn

       

       

      REŻIM SANITARNY OBOWIĄZUJĄCY PODCZAS PRZYGOTOWYWANIA I WYDAWANIA POSIŁKÓW W SZKOLE POSTAWOWEJ NR 4 W ROKU SZKOLNYM 2021/2022

      1. Wprowadzamy zasady szczególnej ostrożności dotyczące zabezpieczenia pracowników:
      a) zapewniamy środki ochrony osobistej,
      b) odstęp społeczny 1,5 m.

      2. Zwracamy szczególną uwagę na utrzymanie wysokiej higieny stanowisk pracy, opakowań produktów, sprzętu kuchennego, naczyń stołowych i sztućców, a także higieny osobistej.

      3. Osoba odpowiedzialna za wydawanie uczniom posiłków zobowiązana jest do przeprowadzenia uprzedniej dezynfekcji powierzchni, na której spożywany jest posiłek, a także sprzętów służących dzieciom do jego spożycia.

      4. Po każdej grupie spożywającej posiłek wietrzymy salę, czyścimy blaty stołów i dezynfekujemy.

      5. Naczynia i sztućce myjemy w zmywarce z dodatkiem detergentów w temperaturze min. 60oC.

      6. Obiady są wydawane zgodnie z grafikiem.

      Opracowano na podstawie wytycznych MEN, GIS, MZ oraz wytycznych Biura Edukacji m.st. Warszawy.