Menu stołówki

Poniedziałek 18.10.2021

  • zupa szczawiowa z ziemniakami
  • spaghetti bolognese, owoce sezonowe
  • kompot, woda

Wtorek 19.10.2021

  • rosół z makaronem
  • kotlet z indyka, ziemniaki, marchewka na ciepło
  • kompot, woda

Środa 20.10.2021

  • zupa jarzynowa z ziemniakami
  • makaron z pesto bazyliowo-jarmuzowym
  • kompot, woda

Czwartek 21.10.2021

  • barszcz ukrainki
  • schab pieczony, ziemniaki, surówka z kapusty pekińskiej
  • kompot, woda

Piątek 22.10.2021

  • zupa pomidorowa z makaronem
  • filety rybne w cieście naleśnikowym, kasza bulgu, surówka z kapusty kiszonej
  • kompot, woda


Cena obiadu

CENA OBIADÓW NA PAŹDZIERNIK
PEŁNY OBIAD: 11 zł x 21 dni = 231zł
TYLKO ZUPA: 3 zł x 21 dni = 63 zł
TYLKO II DANIE 10 zł x 21 dni = 210 zł

Szanowni Rodzice,
zamawianie i płatność za posiłki online-pełna instrukcja wysłana przez Librus

Wszystkie posiłki przygotowuje doświadczony personel w szkolnej kuchni.

Zmiana formy płatności za obiady od września 2021

Szanowni Państwo,
od września 2021 zmianie ulega forma płatności za obiady na stołówce szkolnej. Opłat za obiady dokonywać należy za pośrednictwem wirtualnej platformy - iKuchnia.

Instrukcja korzystania z platformy znajduje się tutaj

REŻIM SANITARNY OBOWIĄZUJĄCY PODCZAS PRZYGOTOWYWANIA I WYDAWANIA POSIŁKÓW W SZKOLE POSTAWOWEJ NR 4 W ROKU SZKOLNYM 2021/2022

1. Wprowadzamy zasady szczególnej ostrożności dotyczące zabezpieczenia pracowników:
a) zapewniamy środki ochrony osobistej,
b) odstęp społeczny 1,5 m.

2. Zwracamy szczególną uwagę na utrzymanie wysokiej higieny stanowisk pracy, opakowań produktów, sprzętu kuchennego, naczyń stołowych i sztućców, a także higieny osobistej.

3. Osoba odpowiedzialna za wydawanie uczniom posiłków zobowiązana jest do przeprowadzenia uprzedniej dezynfekcji powierzchni, na której spożywany jest posiłek, a także sprzętów służących dzieciom do jego spożycia.

4. Po każdej grupie spożywającej posiłek wietrzymy salę, czyścimy blaty stołów i dezynfekujemy.

5. Naczynia i sztućce myjemy w zmywarce z dodatkiem detergentów w temperaturze min. 60oC.

6. Obiady są wydawane zgodnie z grafikiem.

Opracowano na podstawie wytycznych MEN, GIS, MZ oraz wytycznych Biura Edukacji m.st. Warszawy.